У Могилеві-Подільському відкрили Меморіал пам’яті загиблим героям-прикордонникам

НАЗАД
10 листопада 2016 11:40

10 листопада у Могилеві-Подільському відкрили Меморіал пам’яті загиблим героям-прикордонникам.

10 листопада у Могилеві-Подільському відкрили Меморіал пам’яті загиблим героям-прикордонникам. Він символізує мужність, незламність та стійкість вартових кордону, котрі загинули, захищаючи територіальну цілісність та державний суверенітет  на Сході України.

На відкритті Меморіалу були присутні Голова Держприкордонслужби України генерал-полковник Віктор Назаренко, начальник Південного регіонального управління Держприкордонслужби України генерал-лейтенант Сергій Косік, представники органів місцевої влади.

«Сьогодні ми віддаємо шану усім полеглим, яких немає поряд з нами, але вони продовжують жити в наших серцях! Меморіал пам'яті славних синів українського народу, наших військовослужбовців є символом їхньої невичерпної мужності та незламного духу», - сказав під час виступу очільник прикордонного відомства.

Він також додав, що понад 16 тисяч охоронців державних рубежів пройшли випробовування бойовими діями на сході України, а їх героїзм та самовідданість високо оцінено керівництвом держави та українським народом. «Державними нагородами відзначений 721 прикордонник, а уродженцю вінницького краю старшому лейтенанту В’ячеславу Семенову посмертно присвоєно почесне звання «Герой України». Всього в районі АТО своє життя віддали 67 охоронців кордону», - сказав Віктор Назаренко.

Пам’ятник встановлено на території військового містечка Могилів-Подільського прикордонного загону – звідси мужні воїни пішли на захист кордону нашої Батьківщини у 2014 році. Триметрова стела, на якій возвеличується рівносторонній козацький хрест,  виконана у камені. Над нею майоріє Державний Прапор України. Зображення Героїв викарбувані в граніті, поруч пам’ятна дошка зі словами  посвяти.

По обидві сторони обеліску вишикувались жовто-сині прикордонні знаки – символ священного і непорушного державного рубежу, за який віддали життя бійці.

Меморіал пам’яті тим, хто нині стоїть у строю Небесної гвардії, прикордонники збудували у рекордно короткі строки – протягом півроку. Ініціатива його створення  належить персоналу прикордонного загону, адже тут чимало тих, хто пройшов через горнило війни. Свій внесок у благородну справу вшанування героїв внесли і ветерани-прикордонники, місцеві меценати та просто небайдужі люди.         

Загалом участь у АТО взяло понад 430 військовослужбовців загону. Семеро з них героїчно загинули під час виконання свого військового обов’язку. Їхні імена навічно вписані в історію Держприкордонслужби та України: Герой України В’ячеслав Семенов, Олександр Дзюбелюк, Володимир Блажко, Ігор Присяжнюк, Віктор Соколовський, Олег Глущак, Павло Дмитренко.

Пам’ятник нагадуватиме усім про те, якою дорогою ціною дістається мир.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси