У Міжнародному центрі Нацгвардії триває підготовка до українсько-американських навчань «Rapid Trident – 2021»

НАЗАД
23 липня 2021 08:38

Активна фаза комплексної підготовки тривала з 19 по 22 липня.

Під час цієї фази відпрацьовано розробку бойового наказу для батальйону, роботу на командному пункті під час проведення операцій (дії в наступі та в обороні), масова евакуація поранених.

На одному з етапів підготовки військовослужбовці Державної прикордонної служби України та Національної гвардії України пройшли курсу з тактичної допомоги пораненим у бойових умовах (ТССС). Курс проводився інструкторами Об’єднаної оперативно-тактичної групи (операція «UNIFIER») Збройних сил Канади в Україні / Canadian Armed Forces in Ukraine.

Під час залікових занять учасники курсу у складі груп надавали допомогу імітованим пораненим у раптово модульованих канадськими інструкторами ситуаціях. Сценарії були максимально реалістичними, тому що окрім інструкторів з медицини, до курсу були залучені й інструктори з тактики. Вони намагалися зробити так, щоб бійцям доводилось діяти у різних умовах і виходити з різних загроз. Застосовували локації, де відпрацьовували надання допомоги при пораненнях від саморобних вибухових пристроїв, кульових поранень, а також поранень у приміщеннях.

Після проходження курсу всі його учасники отримали сертифікати.

Нагадаємо, що комплексна міжвідомча підготовка підрозділів Держприкордонслужби, Нацгвардії та Збройних Сил України до міжнародних навчань «Rapid Trident – 2021» розпочалась 5 липня на базі Міжнародного центру Нацгвардії. Навчання проводять канадські військові зі складу Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (операція #UNIFIER).

Для української сторони іноземні колеги проводять заняття з процесу прийняття військових рішень (MDMP), роботи командирів з організації бою (TLP), тактики дій відділень під час операцій у місті, із вогневої підготовки, ведення радіопереговорів, тактичної медицини та інженерної підготовки. Також канадські інструктори здійснюють оцінку роботи підрозділів під час командно-штабних тактичних навчань.

«Підрозділи Держприкордонслужби беруть участь й в об’єднаній колективній підготовці і в багатонаціональних навчаннях, як складова сектору безпеки та оборони нашої держави. Це необхідно для відпрацювання єдиної системи управління підрозділами, тактики дій, згуртованості та чіткої взаємодії», ¬ відмітив директор департаменту персоналу Адміністрації Державної прикордонної служби України полковник Ігор Левадний.

Проведення українсько-американського командно-штабного навчання із залученням військ «Rapid Trident – 2021» заплановано на вересень цього року.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси