У Києві відбулось засідання Керівного комітету проекту розвитку системи міграційного менеджменту в Україні

НАЗАД
19 вересня 2017 15:44

Сьогодні у Києві відбулось чергове засідання Керівного комітету проекту, спрямованого на розвиток системи міграційного менеджменту в Україні.

Сьогодні у Києві відбулось чергове засідання Керівного комітету проекту, спрямованого на розвиток системи міграційного менеджменту в Україні.

Головною метою проекту є приведення української системи керування міграційними процесами та роботи з шукачами притулку у відповідність до європейських та міжнародних стандартів, зокрема шляхом розбудови інституційних і технічних спроможностей та розгортання Інтегрованої системи управління міграційною інформацією (ІСУМІ).

Ініціатори прагнуть вдосконалити державну політику, правову та регуляторну базу щодо міграції та шукачів притулку з метою сприяння інституційним змінам. Також завданням учасників програми є підвищення ефективності роботи Держприкордонслужби та міграційної служби України, зокрема шляхом надання обладнання та ІТ рішень у сфері керування міграційними процесами та процесами прикордонного контролю, включаючи комплексну та сучасну ІСУМІ.

Для забезпечення першочергових потреб ДПСУ у розгортанні нової інтегрованої системи передбачається передача 28 комп’ютерних робочих станцій та 28 серверів для Львівського, Мостиського, Чопського, Мукачівського та Чернівецького прикордонних загонів.

Після інсталяції та налаштування це обладнання дасть можливість здійснювати автоматизований обмін даними між підрозділами в режимі реального часу та буде підтримувати процеси централізованого накопичення та зберігання інформації, включаючи біометричні дані. Також нове устаткування сприятиме обміну інформацією з державними відомствами через систему «Аркан».

За словами доповідачів, частину обладнання вже отримано, окрім того, опрацьовано технічне завдання для проведення аналізу бізнес-процесів у сфері міграційного менеджменту.

Нагадаємо, що донором проекту «Підтримка управління міграційними процесами в Україні» виступає Європейський Союз. Загальний бюджет програми складає 27,2 млн. євро. Завершення його реалізації передбачено на кінець 2019 року.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси