У Києві відбулась тристороння робоча зустріч експертів аналітичних підрозділів прикордонних відомств України, Білорусі та Польщі

НАЗАД
27 квiтня 2017 15:34

З 25 по 27 квітня 2017 року в м. Київ проходила тристороння робоча зустріч експертів аналітичних підрозділів прикордонних відомств з оцінки загроз прикордонній безпеці на державних кордонах.

На виконання Плану заходів щодо реалізації Концепції інтегрованого управління кордонами та Протокольних домовленостей між прикордонними відомствами України, Республіки Білорусь та Республіки Польща про обмін інформаційно-аналітичною інформацією з 25 по 27 квітня 2017 року в м. Київ проходила тристороння робоча зустріч експертів аналітичних підрозділів прикордонних відомств з оцінки загроз прикордонній безпеці на державних кордонах.

Варто нагадати, що вперше спільну оцінку загроз прикордонній безпеці на спільних ділянках державного кордону у даному форматі співробітництва було започатковано у минулому році у м. Брест (Республіка Білорусь).

У зазначеній зустрічі обговорено стан інформаційної взаємодії та проаналізовано обстановку на спільних ділянках кордону у 2016 році.

Зокрема, за результатами аналізу констатовано, що обстановка на спільних кордонах залишається контрольованою, а основною загрозою прикордонній безпеці визнано незаконне переміщення контрабандних тютюнових виробів.

Водночас прикордонники трьох держав підкреслили важливість проведення спільної оцінки загроз, як дієвого механізму прогнозування ситуації на кордонах та домовились продовжити практику щорічного проведення таких зустрічей. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси