У Києві презентували колекційну марку на честь загиблих воїнів, серед яких і герой-прикордонник Андрій Матвієнко

НАЗАД
30 грудня 2016 09:02

Учора в Києві за підтримки благодійних фондів та за участі громадських активістів й волонтерів відбулася презентація унікальної колекційної марки, створеної на честь воїнів, які загинули на сході України.

Учора в Києві за підтримки благодійних фондів та за участі громадських активістів й волонтерів відбулася презентація унікальної колекційної марки, створеної на честь воїнів, які загинули на сході України. Зокрема, на ній зображені герої Андрій Матвієнко, Олег Сидор, Сергій Табала, Євген Лоскот, Георгій Тороповський, Ігор Гольченко, Сергій Свищ, Ігор Брановицький і Микола Колосовський.

Презентована українській спільноті марка народилася завдяки ідеї волонтера Володимира Мащака та тернопільського митця Андрія Говди. Вона увіковічнює пам’ять полеглих у боротьбі за незалежність України. В образі дівчинки-ангела на марці зображена маленька Олександра – донька відважного героя-прикордонника Андрія Матвієнка. Тато дівчинки проходив службу в Донецькому прикордонному загоні та загинув у серпні 2014 року. Ціною власного життя прикордонник врятував десятки українських побратимів.

На презентації серед запрошених близьких та рідних загиблих були присутні і дівчинка Олександра разом з мамою Іриною. Також долучилися до заходу військовослужбовці Держприкордонслужби України, які добре пам’ятають подвиг свого товариша молодшого сержанта Андрія Матвієнка. 

Як зазначив автор ідеї Володимир Мащак, марка створена для увіковічення пам’яті полеглих у боротьбі за волю України, для карбування спомину про їхній внесок в історію нашої держави, а зображені на марці герої уособлюють усіх загиблих українських воїнів.

Під час заходу маленька Олександра разом з мамою, українським філателістом Андрієм Пилюхом та організаторами своєрідно запустили марку в обіг - поставивши на ній печатку. Всі сподіваються, що вона нагадуватиме людям про відважних українських захисників не лише на території нашої держави, а й за її межами.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси