У Кінологічному навчальному центрі Держприкордонслужби відбувся збір кінологів силових структур України

НАЗАД
16 вересня 2021 15:06

Триденний тренінг фахівців кінологічних підрозділів суб’єктів боротьби з тероризмом проходив під координацією Штабу Антитерористичного центру при Службі безпеки України.

У заходах взяли участь керівники та представники кінологічних служб Держприкордонслужби, Національної поліції України, Національної гвардії України, Управління державної охорони України, Військової служби правопорядку у ЗСУ, Кінологічного центру (м. Кам’янець-Подільський) Державної кримінально-виконавчої служби.

Силовики-кінологи обмінялися досвідом та напрацюваннями щодо організації підготовки кінологів зі службовими собаками, особливостей їх використання в боротьбі з тероризмом. Обговорили порядок підготовки службових собак з пошуку зброї, боєприпасів та вибухових речовин.

Представники силових структур України продемонстрували роботу своїх службових собак під час виконання завдань. Зокрема дії штурмових собак під час затримання умовного злочинця, виявлення вибухівки та порядок розмінування.

Такий навчально-тренувальний збір покращує ефективність взаємодії кінологічних служб силових відомств України, координацію дій та вироблення єдиної концепції з протидії терористичним загрозам.

Керівники кінологічних служб також зазначили, що проведення таких навчань сприяє об'єднанню зусиль у боротьбі з тероризмом, адже в умовах сьогодення робота кінологів є важливим та ефективним інструментом в стратегії боротьби з терористичними явищами.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси