У Канаді стартували «Ігри Нескорених»

НАЗАД
24 вересня 2017 15:37

Учора, 23 вересня, в канадському місті Торонто розпочалися міжнародні спортивні змагання «Ігри Нескорених» («Invictus Games»), участь у яких беруть військовослужбовці й ветерани бойових дій з інвалідністю, набутою під час виконання службових обов’язків. У

Учора, 23 вересня, в канадському місті Торонто розпочалися міжнародні спортивні змагання «Ігри Нескорених» («Invictus Games»), участь у яких беруть військовослужбовці й ветерани бойових дій з інвалідністю, набутою під час виконання службових обов’язків. У паралімпійських змагання, заснованих у 2014-му, цього року вперше змагатиметься українська збірна.

Церемонія відкриття Ігор пройшла в комплексі Air Canada Centre. Почесними гостями церемонії були, зокрема  Президент України Петро Порошенко, Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо та засновник змагань британський принц Гаррі.

Розпочалося відкриття «Invictus Games» з Параду Націй: всі команди-учасниці урочисто пройшли перед глядачами.

Ця мить була хвилюючою для всіх учасників, а насамперед для української національної збірної, яка дебютує на «Іграх Нескорених». Цього року Україна вперше отримала право взяти участь у паралімпійському спортивному форумі як учасник багатьох військових навчань, миротворчих операцій під егідою ООН, а також як країна, військовослужбовці якої мають бойовий досвід при виконанні завдань в рамках воєнної операції на Донбасі.

До складу української команди входять 28 спортсменів, 17 з них – представники органів внутрішніх справ: гвардійці, поліцейські, а також прикордонник Віктор Шинкарук, який попри мінно-вибухове осколкове поранення ноги, отримане  у 2014 на Луганщині, і далі продовжує службу у Держприкордонслужбі.

Очолює збірну майор поліції Олександр Писаренко.

Наші нескорені змагатимуться у шести видах спорту: атлетика, пауерліфтинг, плавання, стрільба з лука, веслування на тренажерах, велоспорт на шосе. Першим змаганням, у якому братиме участь українська команда, стане атлетика, і пройде воно вже сьогодні – 24 вересня.

Вболіватимемо за наших незламних духом спортсменів і бажаємо їм перемог

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси