У Хмельницькому проходить Науково-практична конференція «Інформаційна безпека в умовах гібридної війни»

НАЗАД
16 листопада 2017 16:02

Сьогодні в Національній академії Державної прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького розпочалася Науково-практична конференція «Інформаційна безпека в умовах гібридної війни».

Сьогодні в Національній академії Державної прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького розпочалася Науково-практична конференція «Інформаційна безпека в умовах гібридної війни».

Метою конференції стало питання обговорення стану інформаційної безпеки та перспектив розвитку комунікацій як невід’ємної частини управління в системі Міністерства внутрішніх справ України, що дозволять спрогнозувати та реалізувати стратегічні цілі щодо інформування та впливу на цільові аудиторії в умовах гібридної війни.

Ініціатором проведення конференції та головою організаційного комітету виступив Володимир Мартиненко, радник Міністра внутрішніх справ, голова Громадської ради при МВС.

«Наша країна зараз перебуває у стані війни, і значною частиною цієї війни є саме зовнішня інформаційна агресія. Тому нам потрібно виробити дієві механізми протидії, - зазначає Володимир Мартиненко. - Сьогодні ми зібрали тут представників поліції, Нацгвардії, міграційної служби, прикордонників, рятувальників та провідних науковців з усієї країни, щоб поспілкуватися, обмінятися досвідом і напрацювати спільні механізми боротьби».

Відкрив конференцію ректор Національної академії генерал-майор Шинкарук Олег Миколайович, який привітав гостей Всеукраїнського форуму з науковою подією та акцентував увагу на актуальності її проведення.

«Сьогодні в умовах загострення військово-політичної ситуації на українсько-російському кордоні діяльність державних інституцій країни перебуває у фокусі підвищеної уваги громадськості та керівництва держави. У зв’язку з цим, особливо важливо оперативно, об’єктивно та неупереджено подавати до ЗМІ інформацію про діяльність відомств МВС. Визначення інноваційних підходів до формування системи захисту та розвитку інформаційного простору в умовах глобалізації та вільного обігу інформації. Тому сьогодні необхідно приділяти значну увагу інформаційній безпеці в умовах гібридної війни», – зазначив Олег Миколайович під час свого виступу на початку конференції.

У перший день учасники конференції ознайомилися з моделями інформаційного впливу в умовах гібридної війни, механізмами вдосконалення інформаційно-комунікаційної взаємодії прес-служб та методами забезпечення захисту кіберпростору України.

Другий етап конференції передбачає акцентування уваги на проблемних питаннях у сфері забезпечення національної безпеки України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси