У Державній прикордонній службі України стартував міжнародний проект з підвищення потенціалу аналізу ризиків та кримінального аналізу

НАЗАД
27 листопада 2017 13:39

З метою підвищення рівня спроможності Державної прикордонної служби України з попереднього виявлення терористичних загроз на державному кордоні, 27 листопада в Національній академії Державної прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького розпочато захо

З метою підвищення рівня спроможності Державної прикордонної служби України з попереднього виявлення терористичних загроз на державному кордоні, 27 листопада в Національній академії Державної прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького розпочато заходи  спільного з Координатором проектів ОБСЄ в Україні проекту міжнародної технічної допомоги.

В рамках загальної програми міжнародного проекту передбачається проведення міжвідомчого тренінгу з виявлення терористичних загроз для співробітників прикордонних та митних органів України, ознайомлення міжнародних експертів з наявними практиками в Державній прикордонній службі України та Державній фіскальній службі України, а також вивчення досвіду Митно-прикордонної служби Сполучених Штатів Америки.

Загалом до участі в проекті залучено 14 міжнародних експертів із Сполучених Штатів Америки, Республіки Польща, Румунії, Республіки Словенія, Болгарії,Македонії, України та Грузії.

Очікується, що результати міжнародного проекту стануть змістовним підґрунтям для впровадження в Україні кращих світових практик автоматизації процесів профілювання ризиків щодо посилення прикордонного контролю у розрізі надання попередньої інформації про пасажирів.

Варто нагадати, що це не перша допомога Координатора проектів ОБСЄ в Україні та американських партнерів у запровадженні та розвитку системи аналізу ризиків та системи кримінального аналізу в Державній прикордонній службі України. Протягом майже десяти років спільними зусиллями створено конкурентні механізми обробки інформації, які ґрунтуються на кращих світових практиках з відповідним технічним потенціалом та національними ресурсами.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси