Трьом молдованам та азербайджанцю не вдалося підкупити прикордонників у пунктах пропуску

НАЗАД
24 квiтня 2017 10:21

У прикордонному відомстві в рамках акції «На шляху до доброчесності» тривають послідовні та системні заходи, спрямовані на боротьбу з корупційними проявами.

У прикордонному відомстві в рамках акції «На шляху до доброчесності» тривають послідовні та системні заходи, спрямовані на боротьбу з корупційними проявами.  Чергові спроби давання неправомірної вигоди персонал Сумського загону зафіксував минулої суботи в пункті пропуску «Катеринівка».

Майже одночасно до пункту пропуску «Катеринівка» в пішому порядку на вхід до України прибули троє громадяни Молдови. Під час проходження прикордонного контролю кожний з чоловіків надали прикордонникам паспортні документи та грошову винагороду в розмірі 100 гривень, 350 та 600  російських рублів відповідно за безперешкодний перетин державного кордону України, а саме за проставлення в їхніх паспортах відповідних відміток Держприкордонслужби України з метою продовження терміну реєстрації на території Росії.

Ще в одному випадку в  пункті пропуску «Нові Яриловичі» громадянин Азербайджану запропонував грошову винагороду у тисячу рублів РФ  прикордонникам Чернігівського загону.

Правоохоронці відмовилися від хабарів та вжили всіх необхідних заходів для припинення виявлених правопорушень, а самих правопорушників передали працівникам Національної поліції для прийняття відповідних правових рішень.

В діях іноземців за українським законодавством містяться ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Варто зазначити, що з початку року прикордонники відмовилися від хабарів понад 370 разів, за що були заоохочені керівництвом відомства.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси