Старий «Віто» не пройшов перевірку кордоном на Чернігівщині

НАЗАД
08 жовтня 2017 16:09

Учора до пункту пропуску «Славутич», на в’їзд в Україну, прибув мікроавтобус «Мерседес Віто» W638, під керуванням громадянина Білорусі

Учора до пункту пропуску «Славутич», на в’їзд в Україну, прибув мікроавтобус «Мерседес Віто» W638, під керуванням громадянина Білорусі. Під час огляду транспортного засобу прикордонний наряд виявив пошкодження ідентифікаційного номеру кузова, який неможливо розпізнати та порівняти з номером у свідоцтві про реєстрацію.

За фактом виявленого порушення прикордонники одразу ж поінформували Чернігівський відділ Нацполіції. Ознаки такого адміністративного правопорушення тягнуть за собою відповідальність передбачену ст. 121-1 КУпАП (Експлуатація водіями транспортних засобів, ідентифікаційні номери складових частин яких не відповідають записам у реєстраційних документах).

Стосовно водія складено протокол про адміністративне правопорушення. Згодом, його разом з автомобілем передали представникам поліції.

Ще один схожий випадок, упродовж минулої доби, трапився у пункті пропуску «Піски». Прикордонники Харківського виявили невідповідність номеру кузова автомобіля «ВАЗ», української реєстрації. Водій, громадянин України, прямував до РФ. Рішення правоохоронців стосовно виявленого порушення було аналогічним.

Окрім того у пункті пропуску «Шегині», на Львівщині, прикордонники Мостиського загону виявили ознаки знищення номеру кузова автомобіля «Мітсубісі», польської реєстрації. Водій, наш співвітчизник, їхав в Україну. У цьому випадку порушення дещо відрізняється від попередніх, адже його кваліфікують ст.290 КК України «Знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу». Відповідно, охоронці кордону направили до НП повідомлення для внесення відомостей про виявлення ознак кримінального правопорушення до ЄРДР.

Порушника разом з його авто передали співробітники Мостиського ВП ГУНП України у Львівській області.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси