Співробітники Держприкордонслужби України взяли участь у навчальному візиті проекту TWINNING у Литві

НАЗАД
25 травня 2017 17:40

Нещодавно представники Державної прикордонної служби України побували у Литві, де взяли участь в офіційному відкритті одного з компоненту проекту ТWINNING.

Нещодавно представники Державної прикордонної служби України побували у Литві, де взяли участь в офіційному відкритті одного з компоненту проекту ТWINNING.

У ході реалізації цього проекту українській стороні представили технологічні схеми пропускних операцій у пунктах пропуску, а також новітні ІТ-системи прикордонного контролю. Українські прикордонники відвідали пункти пропуску «Мядінінкай» для автомобільного сполучення та «Кяна» для залізничного сполучення на литовсько-білоруській ділянці кордону і аеропорт «Вільнюс».

Крім того, відбулося ознайомлення із діяльністю Бюро SIRENE - підрозділом, який відповідає за внесення інформації щодо осіб до баз даних системи SISII. Прикордонникам України було презентовано новітні бази даних дійсних та підроблених паспортних документів із зразками та описом тощо.

В рамках навчального візиту українська делегація також відвідала прикордонну школу Литви, де ознайомилась з матеріально-технічною базою закладу та навчальними програмами підготовки майбутніх прикордонників.

Загалом навчальний візит українських прикордонників до Литви дав змогу ознайомитися з системою охорони державного кордону країною-членом Європейського Союзу, провести порівняльний аналіз здійснення оперативно-службової діяльності прикордонниками двох країн, ознайомитися з новими технологічними схемами прикордонного контролю, загальноєвропейськими ІТ-схемами, новітніми базами даних та опрацювати подальші пропозиції для здійснення проекту TWINNING в Україні.

Начальник відділу міжнародних операцій - співкерівник проекту TWINNING Вігінтас Казюконіс зазначив, що цей проект дає можливість за сприяння європейських партнерів швидко вирішити нагальні потреби української прикордонної служби, тому його необхідно використовувати у повному обсязі, особливо для змін у чинному законодавстві України з прикордонних питань. Зокрема для того, щоб укріпити позиції Держприкордонслужби у системі інтегрованого управління кордонами.

Радник керівника проекту TWINNING в Україні Даніель Фаррелл подякував прикордонному відомству Литви за надання високопрофесійних експертів для участі у проекті та активність литовського відомства у допомозі Україні.

У свою  чергу заступник Голови Державної прикордонної служби Литви Антанаса Монтвидаса дав високу оцінку прикордонному відомству України, як одному із головних у системі національної безпеки  Європейського простору. 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси