Спільно з міжнародною групою правоохоронців прикордонники викрили нелегальні тютюнові фабрики на території Польщі та Болгарії

НАЗАД
25 липня 2019 09:30

Оперативні співробітники Південного регіонального управління Держприкордонслужби продовжують співпрацю з міжнародними правоохоронними органами з протидії транскордонній злочинності.

Так, днями в Польщі, в районі міста Катовіце, спільна міжнародна група в складі представників Держприкордонслужби України, польського підрозділу CBSP (Гданськ), оперативного підрозділу митниці Литви, за підтримки Європолу виявила нелегальну фабрику з виготовлення тютюнових виробів. На цьому незаконному виробництві виготовляли фальсифікат під виглядом відомого світового тютюнового бренду. Під час операції правоохоронці затримали організатора оборудки – громадянина Польщі. Також, на фабриці виявили 11 громадян України, яких було примусово залучено до виробництва сигарет.

Крім того, нещодавно на території Болгарії, в регіоні Пловдив, оперативники Південного регіонального управління Держприкордонслужби України у взаємодії із співробітниками УБОЗ МВС Молдови, УБОЗ МВС Болгарії та Європолу виявили підпільну фабрику з виготовлення тютюнових виробів. На місці затримано трьох організаторів протиправної діяльності, які є громадянами Болгарії, а також сімох громадян України та одного громадянина Молдови, які також примусово утримувалися у якості працівників.

За обидвома випадками тривають слідчі дії.

Варто нагадати, що подібну операцію правоохоронці провели в листопаді минулого року на території Польщі. У промисловій зоні, що розташована у Великопольському воєводстві, спільна міжнародна група у складі представників Прикордонної служби Польщі, Державної прикордонної служби України, МВС Молдови та Європолу викрила нелегальну фабрику з виготовлення сигарет. Тоді на нелегальному підприємстві в одному з приміщень було виявлено 9 українців та 5 – громадян Молдови. Їх також  примусово утримували та змушували працювати. Крім цього, під час обшуку було виявлено 13 тонн тютюну та понад 1 тисячу ящиків сигарет, підроблених під відомі тютюнові бренди. Сума оцінки фальсифікату перевищила 2 мільйони Євро.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси