Сильні у вірі. Служба військового духовенства Держприкордонслужби проводить навчальні збори

НАЗАД
14 вересня 2021 14:40

14 вересня у Київські Православній Богословській Академії розпочалися навчально-методичні збори з персоналом капеланської служби Державної прикордонної служби України.

Навчання відкрила спільна молитва у стінах Михайлівського Золотоверхого монастиря, яку очолив Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Київський та всієї України Епіфаній.

Із завершенням спільної молитви капелани розпочали опанування навчальних матеріалів у Богословській Академії.

У вступному слові Директор департаменту персоналу Адміністрації Державної прикордонної служби України полковник Ігор Левадний розкрив здобутки та перспективи прикордонного відомства щодо розвитку капеланської служби в Держприкордонслужбі.

За п’ять років від початку діяльності служби військового духовенства прикордонники опрацювали нормативно-правову базу діяльності служби капеланів. В органах охорони кордону введено 34 посади військових священиків. Забезпечено реалізацію конституційного права персоналу на свободу віросповідання, триває робота щодо створення належних умов для задоволення духовних потреб особового складу – на території військових містечок функціонують 3 церкви та 26 капличок.

Перша лекція навчань була присвячена змісту та завданням «Закону про капеланську службу в ЗСУ та інших військових формуваннях», проєкт якого перебуває на розгляді Верховної Ради України.

Також у рамках навчальних зборів учасники опанують сучасні напрями та завдання діяльності служби військового духовенства в умовах продовження російської агресії. Окрім того військові священики отримають практичні навички з надання першої медичної допомоги та психологічної допомоги персоналу в умовах загострення оперативно-службової обстановки.

Результатом проведення зборів має стати узагальнення та підготовка пропозицій щодо вдосконалення діяльності служби військового духовенства у прикордонному відомстві.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси