(ВІДЕО) Сергій Дейнеко: У Держприкордонслужбі розпочалося щеплення бустерною дозою вакцини проти COVID-19

НАЗАД
21 сiчня 2022 14:10

У прикордонному відомстві розпочалися планові заходи зі щеплення персоналу бустерною (третьою) дозою вакцини.

Процес щеплення відбуватиметься у всіх органах Держприкордонслужби і охоплюватиме всі категорії персоналу. Наразі такі заходи вже розпочалися в Адміністрації відомства та підрозділах в зоні проведення ООС.

«Пандемія не відступає. Ми бачимо постійні коливання рівня захворюваності як в країні загалом, так і серед персоналу ДПСУ. Попри те, що ситуація серед прикордонників не є критичною, вакцинація дозволяє уникнути можливого подальшого поширення коронавірусу», - зазначив Голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко, який разом з іншими військовослужбовцями отримав третю дозу щеплення.

«Своїм власним прикладом я хочу показати персоналу важливість цього. Вакцинація – це крок до збереження життя та здоров’я, це можливість уникнути хвороби, або щоб захворювання протікало в більш легкій формі. Охоронці кордону щоденно контактують з десятками тисяч осіб, тож мають бути надійно захищені від недуги, аби мати можливість забезпечувати надійний захист кордону», - додав  керівник відомства.

Він також відмітив, що від початку розповсюдження недуги відомство активно застосовує всі засоби захисту персоналу, однак світова практика доводить, що найдієвішим інструментом боротьби з небезпечним вірусом є саме вакцинація.

Зазначимо, щеплення особового складу Держприкордонслужби розпочалося з березня 2021-го. І вже на сьогодні 97%  особового складу отримали одну дозу вакцини, 93% – персоналу пройшли ревакцинацію.    

У відомстві проведені всі необхідні розрахунки потреб для забезпечення прикордонників вакциною. Проблем з її отриманням немає.

Загалом у Держприкордонслужбі пандемія зачепила понад 10 тисяч персоналу – це ті, хто вже перехворів або зараз лікується. На превеликий жаль, 26 людей померло.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси