Сергій Дейнеко: Один з головних пріоритетів прикордонного відомства – посилення охорони зеленої ділянки кордону

НАЗАД
22 жовтня 2021 08:54

Зустріч керівництва прикордонного відомства України з представниками Групи підтримки України при Європейській Комісії, експертами Представництва ЄС в Україні, а також Міжнародного центру розвитку міграційної політики відбулася учора в Києві.

Під час спілкування Європейська сторона окреслила основні напрями надання міжнародної допомоги у сфері інтегрованого управління кордонами (ІУК) на найближчий період, зокрема щодо проєктів Bridging project та EU4IBM Фаза2.

У свою чергу, Голова Державної прикордонної служби України генерал-майор Сергій Дейнеко поінформував партнерів, що в даний час завершується процес пріоритезації основних напрямів, започаткування співпраці за якими відомство очікує у ході реалізації проєкту EU4IBM Фаза2.

Разом з тим, очільник прикордонного відомства відмітив актуальні загрози, з якими Держприкордонслужба стикається сьогодні, та звернув увагу на необхідність дотримання одного з головних пріоритетів відомства, а саме - посилення охорони зеленої ділянки державного кордону, в т.ч. й на білоруському напрямі.

Також Голова служби висловив вдячність європейським партнерам за постійну та послідовну підтримку Європейського Союзу в процесі розвитку прикордонного відомства України. Він зауважив на зацікавленості у продовженні тісної співпраці та започаткуванні нових ініціатив, а також запевнив Європейську сторону в послідовності українських прикордонників з виконання зобов’язань в рамках державного курсу України на євроатлантичну інтеграцію.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси