Штраф у майже 65 тис. грн та знищення 6 тис. пачок сигарет – вирок буковинцю за спробу незаконного переміщення тютюну в Румунію

НАЗАД
17 травня 2021 15:24

Буковинець, який намагався незаконно через кордон перемістити сигарети в Румунію, заплатить штраф у майже 65 тис. грн.

Путильський районний суд Чернівецької області визнав винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 204 ККУ, українця, якого затримали прикордонники Чернівецького загону наприкінці минулого року.

Судом встановлено, що 08 грудня 2020 року уродженець с. Плоска, Путильського району, перебуваючи на ринку у м. Чернівці, незаконно придбав у невстановленої слідством особи з метою збуту 12 ящиків з сигаретами без марок акцизного податку України – 3 500 пачок «Marble» за ціною 2100 євро та 2500 пачок «Marlboro» на суму 1700 євро.

Надалі чоловік, продовжуючи свою злочинну діяльність, направлену на збут тютюнових виробів, транспортував придбані сигарети автомобілем «Mitsubishi» у напрямку с. Селятин Путильського району Чернівецької області.

8 грудня 2020 року о 23 год 30 хв на ділянці відділу прикордонної служби «Селятин» на відстані 500 метрів від лінії українсько-румунського державного кордону, на автомобільній дорозі сполученням с. Селятин – с. Руська, він був виявлений прикордонним нарядом.

В салоні та в багажному відділенні транспортного засобу правоохоронці виявили та вилучили зазначені тютюнові вироби.

Відповідно до протоколу дослідження, надані на дослідження зразки не відповідали вимогам ДСТУ.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненому кримінальному правопорушенні визнав повністю.

В результаті, суд призначив йому покарання у вигляді штрафу, розміром у три тисячі вісімсот неоподаткованих мінімумів доходів громадян (64 600 грн) із знищенням незаконно виготовлених сигарет.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси