Щодо конфліктної ситуації поблизу контрольного посту біля Красноїльська, що на Буковині

НАЗАД
21 березня 2017 16:43

Державна прикордонна служба України проводить низку системних заходів щодо протидії організованій злочинній діяльності по усьому кордону

Державна прикордонна служба України проводить низку системних заходів щодо протидії організованій злочинній діяльності по усьому кордону. Тривають такі заходи і на Буковині, де рівень контрабанди, зокрема сигарет, носив загрозливий характер. Лише завдяки консолідації зусиль прикордонників, представників СБУ, Національної поліції, прокуратури та небайдужих громадських активістів рівень цієї протиправної діяльності останнім часом вдалося суттєво знизити.

В рамках посилення прикордонного режиму на одній із доріг, що веде до лінії державного кордону, біля н.п. Красноїльськ, прикордонники виставили контрольний пост, який обладнали шлагбаумом та відеокамерами для фіксації руху через контрольний пост. Звичайно, таке рішення не сподобалося контрабандистам, або тим, хто під виглядом «протидії корупції» сприяє зловмисникам в реалізації їхніх задумів.

Так, сьогодні, 21 березня, близько 11.30, з метою демонтажу шлагбауму, до контрольного посту прибула група осіб, очолювана одним із псевдоактивістів. Натомість, аби завадити їм, на захист дій прикордонного наряду виступила інша група патріотично налаштованих громадян. В процесі з’ясування стосунків, на відстані близько 70 м від КрП, між групами виникла сутичка, яка припинилася завдяки втручанню прикордонного наряду. Фельдшер відділу прикордонної служби надав першу медичну допомогу одному із потерпілих. 

Невдовзі до місця конфлікту прибули голова Красноїльської селищної та Сторожинецької районної рад, представники Чернівецького офісу Місії ОБСЄ та Національної поліції. Близько 15-ї години конфлікт вдалося залагодити, а усі його учасники – розійшлися.

Державна прикордонна служба України наголошує, що, незважаючи на супротив організаторів злочинних схем та їхніх поплічників заходи з посилення прикордонного режиму та протидії протиправній діяльності на кордоні посилюватимуться на усіх ділянках.  

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси