Росіянин та п’ятеро громадян Таджикистану попросили статус біженця через політичне переслідування

НАЗАД
26 серпня 2016 09:42

Учора під час проходження контролю у пунктах пропуску «Нові Яриловичі» та «Бориспіль» до співробітників Держприкордонслужби завернулися громадяни Росії та Таджикистану щодо отримання статусу біженця у зв’язку з політичними переслідуваннями на території св

Учора під час проходження контролю у пунктах пропуску «Нові Яриловичі» та «Бориспіль» до співробітників Держприкордонслужби завернулися громадяни Росії та Таджикистану щодо отримання статусу біженця у зв’язку з політичними переслідуваннями на території своїх країн.

Так, в аеропорту «Бориспіль» під час проходження контролю до прикордонників Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» звернулися 5 громадян Таджикистану та попросили притулку. 2 дорослих з трьома дітьми прибули в Київ рейсом з Алмати. Зокрема, громадяни звернулись з письмовою заявою щодо отримання статусу біженця у зв’язку з політичним переслідуванням в Таджикистані.

Також до прикордонників Чернігівського загону із заявою про надання статусу біженця в Україні звернувся громадянин Російської Федерації. Він прибув у міжнародний пункт пропуску «Нові Яриловичі», що на кордоні з Білоруссю рейсовим автобусом. Рішення про отримання притулку чоловік прийняв через погрози, які надходили на його адресу за активну громадську позицію. Він займався протестною діяльністю по відношенню до існуючого в його країні політичного режиму та приймав участь у акціях, за які неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності.

У обох випадках після проведення фільтраційно-перевірочних заходів громадян Росії та Таджикистану було пропущено в Україну та передано до підрозділів міграційної служби. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси