Результати діяльності Держприкордонслужби України мають сталу тенденцію на збільшення якісних показників

НАЗАД
05 серпня 2017 08:57

Протягом першого півріччя 2017 значних результатів було досягнуто в попередженні спроб переміщення нелегальних мігрантів поза пунктами пропуску, боротьбі з економічною контрабандою, незаконного переміщення зброї та наркотичних речовин

Підсумовуючи результати оперативно-службової діяльності Державної прикордонної служби України за перше півріччя поточного року можна впевнено констатувати, що прикордонне відомство в цілому виконало завдання, які визначені керівництвом держави та народом України. Основні зусилля спрямовувалися на посилення прикордонної безпеки, спрощення контрольних процедур, впровадження безвізового режиму, протидія корупції та застосування інноваційних прикордонних технологій тощо. В той же час Служба зуміла продовжити системний розвиток в рамках загальної реформи сектору безпеки і оборони України, при цьому реформування відбувається за конструктивної підтримки міжнародних інституцій.

Загалом протягом першого півріччя 2017 року через державний кордон України в установленому порядку пропущено 37,2 мільйонів осіб, а це на 5% більше, ніж за аналогічний період минулого року та 8,9 мільйонів одиниць транспортних засобів. Останній показник залишився на рівні минулого року. Крім того, через адмінмежу з ТОТ АР Крим прослідувало 1 мільйон осіб (фіксується зменшення на 16 %)  та 176 тисяч транспортних засобів (зменшення на 32%), а через лінію розмежування у зоні проведення АТО – 5,2 мільйона осіб і 777 тисяч автівок.

До речі, у пропуску через державний кордон прикордонники загалом відмовили майже 12 тисячам осіб, переважно із-за недійсних документів, наявність обмежень на в’їзд та виїзд з країни та неспроможність громадян підтвердити мету поїздки.

Значних результатів було досягнуто в попередженні спроб переміщення нелегальних мігрантів поза пунктами пропуску, боротьбі з економічною контрабандою, незаконного переміщення зброї та наркотичних речовин. За перше півріччя 2017 року було затримано 1160 нелегальних мігрантів, з яких 317 – за незаконне перетинання державного кордону, а 805 – за порушення правил перебування в Україні. Крім того 1,6 тисячі потенційним нелегальним мігрантам відмовили у пропуску.

Слід також зазначити, що за звітний період прикордонниками виявлено й вилучено 374 одиниць зброї, 5,7 тисячі боєприпасів, 197,15 кілограмів наркотичних речовин (цей показник збільшився у 4,5 рази в порівнянні з показниками аналогічного періоду 2016 року), 9,5 кілограмів вибухових речовин та більше 8 кілограмів психотропних речовин і понад 11 кілограмів прекурсорів, 768 автомобілів, з яких 108 викрадених, а також товарів та вантажів на суму 257,72 мільйони гривень.

Всього за півроку було складено 42 тисячі протоколів про адміністративні порушення та накладено штрафів на суму 12,5 мільйонів гривень.

Вищезазначені цифри красномовно говорять, що оперативно-службова діяльність Державної прикордонної служби України має стабільну тенденцію на збільшення якісних показників. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси