Протягом 2016 року співробітники Морської охорони Держприкордонслужби оглянули понад 1960 суден

НАЗАД
16 сiчня 2017 10:32

Сьогодні опівночі в ході проведення спільних заходів офіцерами оперативно-розшукового відділу Маріупольського загону морської охорони зі співробітниками Маріупольського територіального відділу Азоврибоохорони було затримано двох порушників, які вийшли у

Сьогодні опівночі в ході проведення спільних заходів офіцерами оперативно-розшукового відділу Маріупольського загону морської охорони зі співробітниками Маріупольського територіального відділу Азоврибоохорони було затримано двох порушників, які вийшли у море на гумових човнах та здійснювали незаконний вилов водних живих ресурсів. Громадян України, уродженців Маріуполя, застали на гарячому -   забороненими знаряддями лову – зяберними сітками, вони виловили близько 150 кг пелінгасу. Незаконний вилов порушники проводили біля узбережжя Азовського моря, в гирлі річки Кальміус. Сума заподіяної шкоди державі склала близько 100 тисяч гривень.

Стосовно затриманих громадян складено протоколи про вчинення адміністративного правопорушення за ч.4 ст.85 КупАП (грубе порушення правил рибальства). В подальшому планується направити до Національної поліції в Донецькій області 2 повідомлення про виявлення кримінального правопорушення за класифікацією ч.1 ст. 249 КК України (незаконне заняття рибним або звіриним промислом).

Варто зауважити, що з метою прикриття морської ділянки державного кордону в акваторії Чорного та Азовського морів Держприкордонслужбою забезпечується безперервне несення служби кораблями та катерами загонів Морської охорони. Лише минулого року співробітники Морської охорони прикордонного відомства під час несення служби оглянули понад 1960 суден, затримали для складання адмінпротоколів – 132 судна та вилучили 16 кілометрів браконьєрських сіток. Так, у березні 2016 року прикордонним кораблем «Поділля» затримано рибопромислове судно «ZOR», прапор Туреччини, яке займалося незаконною промисловою діяльністю. За рішенням суду шхуну та знаряддя лову конфісковано, капітан шхуни у добровільному порядку відшкодував збитки, пов’язані із затриманням та конвоюванням шхуни на суму 455 тис. грн. Також у листопаді минулого року на річці Дунай затримано судно «SKYMOON» (прапор Об’єднаної Республіки Танзанії), на яке за ухвалою Приморського районного суду м. Одеса накладено арешт в рамках кримінального провадження за ст. 332-1 ККУ. Стосовно членів суднокоманди складено протоколи про адміністративне правопорушення за ст. 204-2 КУпАП «Порушення порядку в’їзду на ТОТ України та виїзду з неї». 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси