Протидія кримінальним правопорушенням у Державній прикордонній службі України

НАЗАД
22 сiчня 2021 11:50

У Держприкордонслужбі тривають заходи щодо протидії кримінальним правопорушенням серед особового складу.

Так, протягом 2020 року за корупційні порушення затримано 33 військовослужбовці Відомства. З них завдяки вмілим діям співробітників підрозділів внутрішньої безпеки виявлено та затримано на «гарячому» 23 хабарники.

Загалом за повідомленнями підрозділів внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби минулого року в ЄРДР внесено понад 200 відомостей щодо правопорушень корупційної спрямованості як відносно прикордонників, так і цивільних осіб, які марно намагалися втягнути охоронців рубежу до протиправної діяльності.

У 2020 році 36 посадових осіб, які були фігурантами досудових розслідувань за корупційні правопорушення, отримали підозри. Ще 19 «перевертнів у погонах» засуджено за корупційними статтями.

Варто зауважити, що робота з викриття корупціонерів у Відомстві також проводиться у тісній взаємодії зі слідчими ДБР, оперативними підрозділами СБУ та НПУ, за  процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері. Це обумовлюється певними нормами кримінального процесуального законодавства, які полягають у відсутності повноважень вносити відомості до ЄРДР та розпочинати кримінальні провадження саме оперативними підрозділами Держприкордонслужби.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси