Протидія корупції є пріоритетним питанням в діяльності Державної прикордонної служби України

НАЗАД
09 грудня 2016 10:29

Сьогодні у світі відзначають Міжнародний день боротьби з корупцією. Саме протидія корупції, поряд із забезпеченням безпеки на державному кордоні, є пріоритетним питанням для Державної прикордонної служби України.

Сьогодні у світі відзначають Міжнародний день боротьби з корупцією. Саме протидія корупції, поряд із забезпеченням безпеки на державному кордоні, є пріоритетним питанням для Державної прикордонної служби України.

У рамках заходів в боротьбі з хабарництвом нині у Держприкордонслужбі триває перший міжнародний Антикорупційний тиждень на кордонах України, Румунії та Молдови. Публічне відкриття кампанії одночасно відбувалося в трьох міжнародних аеропортах країн учасниць: «Бориспіль», «Кишинів» та «Отопень». Загалом заходи проводилися в 14 пунктах пропуску на спільному кордоні. Зокрема, тривала інформаційна компанія, яка супроводжувалася презентацією антикорупційних флаєрів на українській, румунській та англійській мові. Флаєри, що розповсюджувалися серед громадян, які перетинають державний кордон, містили інформацію про антикорупційні установи України, Румунії та Молдови, інформацію про можливі види корупційних правопорушень, визначених законодавством кожної країни учасниці, та номери національних антикорупційних гарячих ліній, за якими громадяни можуть повідомити про факти корупції.

З-поміж іншого, аби надати поштовх новим антикорупційним платформам, в прикордонному відомстві проводилося соціологічне опитування та правове інформування персоналу у всіх відділах прикордонної служби, моніторинг громадської думки у міжнародних пунктах пропуску через кордон України, інформаційні марафони, тематичні ранки. Також, під час цільової роботи з усіма категоріями співробітників Держприкордонслужби демонструвалися антикорупційні короткометражні фільми.

Державна прикордонна служба постійно спрямовує свої зусилля на пошук нових форм у подоланні корупції та її профілактики серед персоналу. Так, в рамках цих заходів у прикордонному відомстві нещодавно проходила  операція «Чисті руки», а нині триває антикорупційна акція «Доброчесність». Цільові заходи направлені перш за все на підвищення рівня громадянської та правової свідомості прикордонників, профілактику корупційних дій, а також виявлення тих осіб, які зловживають службовим становищем задля отримання неправомірної вигоди.

Варто відмітити позитивні зрушення у створенні ефективної системи запобігання і протидії корупції. Тільки з початку року зафіксовано більше 950 випадків припинення спроб надання громадянами неправомірної вигоди прикордонникам, що значно перевищує показники минулого року.

Також до відповідальності притягнуто більше 5500 осіб, за негативними статтями з військової служби звільнено майже 870 осіб, з яких за службовою невідповідністю – понад 550, ще 30 з позбавленням військового звання. Крім того, в посадах понижено 50 осіб, а 44 засуджено.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси