Проросійські бойовики, ймовірно, знову випробовували лазерну зброю

НАЗАД
09 лютого 2019 13:21

Російсько-окупаційні війська продовжують нехтувати нормами міжнародного права та використовувати заборонене озброєння. Цієї ночі прикордонники зі складу Об’єднаних сил в черговий раз зафіксували ознаки використання російськими найманцями лазерної зброї

До 4-ї години ранку сьогодні починаючи з 22.00 8 лютого в районі КПВВ «Станиця Луганська» прикордонні наряди з прикриття дорожнього коридору фіксували з боку тимчасово окупованої території промені світло-фіолетового кольору з періодичністю кожні 2-3 хвилини. Через особливості рельєфу місцевості, де перебувають окупанти, та небезпеку використання оптичних і тепловізійних приладів, точних місць виходу променю встановити не вдалось.

Зазначимо, що підрозділи Держприкордонслужби зі складу Об’єднаних сил  неодноразово фіксували подібні випадки. Протягом 2016-2018 років у ході несення служби ураження органів зору отримали п’ять військовослужбовців Краматорського прикордонного загону. Вони вели спостереження за російсько-терористичними військами використовуючи оптичні прилади.

Інформація про можливе використання російсько-окупаційними військами забороненої лазерної зброї спеціального призначення доведена до міжнародних і правозахисних організацій.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси