Прикордонній Варті Республіки Польща – 30 років. Вітаємо колег!

НАЗАД
16 травня 2021 10:09

Сьогодні наші колеги з Прикордонної варти Республіки Польща відзначають 30 років з Дня створення відомства

Території наших країн розділяє понад 500-кілометрова лінія кордону, але вона ж і об’єднує нас у спільній справі.

Прикордонні відомства України та Республіки Польща співпрацюють на підставі Договору між Україною і Республікою Польща про добросусідство, дружні відносини і співробітництво від 18 травня 1992 року та Договору про правовий режим українсько-польського кордону, співробітництво та взаємодопомогу з прикордонних питань від 12 січня 1993-го.

Завдяки плідній співпраці українських та польських охоронців кордону на сьогодні запроваджено спільний контроль у ППр на території Польщі «Устилуг-Зосин», «Смільниця-Кросценко», «Грушів-Будомєж» і «Угринів-Долгобичув» для автомобільного та «Хирів-Кросценко» для залізничного сполучення. Ще з вересня 2004-го, одними з перших в історії незалежної України, запрацювали консультаційні пункти у пунктах пропуску «Краківець – Корчова» і «Дорохуськ – Ягодин». Починаючи з 2010 року українські та польські прикордонники запровадили спільне патрулювання кордону, а ще прикордонні відомства ефективно співпрацюють у підготовці персоналу та протидії корупції.

Навіть у часи світової пандемії COVID-19 та жорстких карантинних обмежень на кордонах, пасажиропотік на українсько-польському рубежі залишався одним з найбільш інтенсивних. Так, за минулий рік через державний кордон встановленим порядком пропущено майже 8,2 млн осіб, та понад 2,5 млн транспортних засобів. Разом з тим, зменшення пасажиропотоку дозволило охоронцям кордону зосередити більші зусилля саме в безпековому аспекті та ефективно протидіяти незаконному переміщенню зброї, боєприпасів, наркотичних засобів, психотропних речовин прекурсорів, а також незадекларованих товарів.

Вітаємо колег зі святом і дякуємо за співпрацю!

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси