Прикордонники завершують підготовчі заходи по зустрічі десятків тисяч паломників-хасидів

НАЗАД
13 вересня 2017 13:27

Щороку на святкування іудейського Нового року Рош Гашана в Україну прибувають кілька десятків тисяч хасидів-паломників, які відвідують місто Умань, що на Черкащині. Цьогоріч свято припадає на 20-22 вересня.

Щороку на святкування іудейського Нового року Рош Гашана в Україну прибувають кілька десятків тисяч хасидів-паломників, які відвідують місто Умань, що на Черкащині. Цьогоріч свято припадає на 20-22 вересня.

Співробітники Держприкордонслужби вже завершують крайні організаційні заходи та докладають максимум зусиль, щоб інші подорожуючі не відчули жодних незручностей, а оформлення паломників і прочан проходило на належному рівні. Пріоритетом для прикордонного відомства залишається безпекова складова всіх громадян.

Зокрема прикордонники Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ», на яких припадає основна частка оформлення хасидів-паломників на київських летовищах, завершили основні складові підготовки. Оскільки до зустрічі прочан долучаються не тільки правоохоронці, а й цивільні організації, наразі вже проведено всі службові наради з представниками самих перевізників щодо отримання попередньої інформації про прибуття організованих груп осіб. Також для підтримання загального режиму та передачі інформації в аеропортах між суміжними контролюючими органами проведено практичні заняття та тренінги.

Крім того, керівництвом окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» спільно з Головним експертно-криміналістичним центром Держприкордонслужби організовано допідготовку інспекторського складу, який залучається до здійснення пропускних операцій. Наразі фахівцями експертно-криміналістичного центру відомства вже проведено ряд занять з питань особливостей перевірки паспортних документів громадян Ізраїлю та виявлення в них ознак підробок.

Резерв персоналу, що залучатиметься до здійснення прикордонного контролю, пройшов спеціальне навчання на обладнаних для цього робочих місцях. А на посилення та забезпечення режимних заходів у пунктах пропуску «Бориспіль» та «Жуляни» виділено групу військовослужбовців мобільного прикордонного підрозділу.

Загалом для організації пропуску через державний кордон зазначеної категорії осіб Держприкордонслужба збільшить кількість робочих місць і прикордонних нарядів.

Нагадаємо, що в минулому році співробітники Держприкордонслужби у пунктах пропуску на державному кордоні у майже 260 випадках оформили понад 30 тисяч паломників, які прибували організованими групами. Їх оформлення в більшості здійснювалося в аеропортах «Бориспіль», «Жуляни», «Львів» та «Одеса», а також в пунктах пропуску на кордоні з Польщею, Румунією та Словаччиною.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси