Прикордонники затримали 4 громадян, які займались браконьєрською діяльністю

НАЗАД
08 березня 2017 13:41

Нещодавно прикордонники Ізмаїльського загону затримали громадянина України, який здійснював незаконний вилов риби та полювання на каналі, що з’єднує озеро Картал та річку Дунай

Вчора прикордонники Ізмаїльського загону затримали громадянина України, який здійснював незаконний вилов риби та полювання на каналі, що з’єднує озеро Картал та річку Дунай. Під час перевірки прикордонний наряд побачив чоловіка, який пришвартувався до берега човном та почав вивантажувати мішки. В ході огляду мішків в одному з них охоронці кордону виявили майже сотню рибин різних порід, в іншому - 15 впольованих ондатр. Затриманий, житель села Орловка Ренійського району зізнався, що здійснював незаконний лов за допомогою заборонених знарядь лову – ятерів. Сума завданого збитку державі на даний час встановлюється. По даному факту прикордонники поінформували Ренійське відділення поліції та територіальний підрозділ рибоохорони.

На разі, незаконний вилов та плавзасіб вилучено представниками поліції. На громадянина складено процесуальні документи за порушення прикордонного режиму та природоохоронного законодавства. Подальшу долю правопорушника вирішить суд. 

Ще два випадки здійснення браконьєрства зафіксували та припинили сьогодні прикордонники Херсонського та Бердянського загонів.

На узбережжі Джарилгацької затоки поблизу н.п. Приморське прикордонники відділу «Скадовськ» Херсонського загону виявили місцевого жителя, який здійснював незаконний вилов водних живих ресурсів за допомогою заборонених знарядь лову.  Під час затримання у браконьєра виявили понад 70 атерин, близько 400 рибин бичка та креветки. Сума збитків становить понад 20 тисяч гривень.

Прикордонники відділу «Кирилівка» Бердянського загону виявили на узбережжі Утлюкського лиману двох громадян України, які за допомогою  трьох сіток загальною довжиною 150 метрів здійснили вилов 20 рибин пеленгасу та камбали. Своїми діями браконьєри завдали збитків на суму близько 14тисяч гривень.

Водні живі ресурси та заборонені знаряддя лову  прикордонники  передали представникам рибоохорони та повідомили представників Національної поліції.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси