Прикордонники запобігли спробі незаконного вивозу дитини громадянином Польщі

НАЗАД
03 грудня 2016 11:27

Прикордонники затримали громадянина Польщі, який пропонував незаконну грошову винагороду, аби вивезти за кордон сина без дійсних дозвільних документів від матері.

Прикордонники затримали громадянина Польщі, який пропонував незаконну грошову винагороду, аби вивезти за кордон сина без дійсних дозвільних документів від матері.

Сьогодні вранці у пункті пропуску «Шегині», що на кордоні з Польщею, на виїзд з України прибув 37-річний громадянин Польщі зі своїм сином, який має українське громадянство. На паспортний контроль поляк надав нотаріально завірену заяву матері хлопця, громадянки України, згідно з якою вона надавала дозвіл на вивезення сина за кордон. Однак термін дії заяви закінчився ще у 2015 році, про що було повідомлено батька та попереджено про непропуск дитини через державний кордон. Громадянин не погодився із таким рішенням прикордонників і запропонував інспектору якимосьчином домовитись і все ж таки незаконно випустити хлопця з України. Свої прохання він вирішив «підкріпити» грошовою винагородою, на що натякнув прикордоннику. Громадянина було попереджено про можливу відповідальність за дачу хабара службовій особі, на що він не зважив, а дістав кошти у сумі 50 польських злотих та спробував «презентувати» їх військовослужбовцю.

За спробу дачі хабара громадянина затримано, дії його зафіксовано, також  прикордонники направили повідомлення працівникам Нацполіції про виявлення ознак кримінального правопорушення за статтею 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі». Наразі проводиться розбір.

 

Державна прикордонна служба України звертається до  усіх громадян не створювати прецеденти та не намагатися у будь-якій формі, у тому числі, шляхом пропонування коштів, впливати на прийняття правового рішення правоохоронцями. А у разі вимагання від вас хабара, ні в якому разі не погоджуватися і одразу телефонувати на гарячу лінію «Довіра» за номером телефону (044) 527-63-63, аби запобігати таким ганебним вчинкам. Також нагадаємо, що за взяття хабара, як і за спробу дачі, передбачена кримінальна відповідальність.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси