Прикордонники задокументували випадки пропонування хабарів п’ятьма українцями та трьома іноземцями

НАЗАД
02 листопада 2016 10:23

Вісім випадків надання неправомірної вигоди громадянами задокументували співробітники Держприкордонслужби минулої доби.

Вісім випадків надання неправомірної вигоди громадянами  задокументували співробітники Держприкордонслужби минулої доби.

П’ятеро українців та троє іноземців намагалися підкупити прикордонників під час виконання ними службових обов’язків, запропонувавши грошові винагороди у розмірі від 100 до 500 гривень. 

Українці, які пропонували кошти у КПВВ «Станиця Луганська», «Майорське», «Новотроїцьке» та «Чонгар», намагалися «заплатити» за не належно оформлені документи, порушення визначеного режиму, а також переміщення товарів, які перевозили з порушенням.

Крім того, громадяни Молдови, Таджикистану та Австрії у трьох випадках пропонували кошти прикордонникам Харківського, Білгород-Дністровського та Мостиського загонів за перевищення терміну перебування в Україні та безперешкодний перетин кордону. Громадяни отримали від прикордонників категоричні відмови на неправомірні пропозиції і в подальшому були оформлені за ознаками ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі».  

Нагадаємо, що у Державній прикордонній службі триває антикорупційна акція «Доброчесність», в рамках якої вже задокументовано понад 140 випадків відмов від хабарів. Курс на подолання корупції для прикордонного відомства й надалі залишається пріоритетним та безповоротним.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси