Прикордонники виявили в пунктах пропуску кіотний хрест та 3 старовинні монети

НАЗАД
14 вересня 2017 10:25

Старовинний кіотний хрест, який намагався перемістити через кордон громадянин Молдови, виявили прикордонники Білгород-Дністровського загону у взаємодії з представниками фіскальної служби на Одещині.

Старовинний кіотний хрест, який намагався перемістити через кордон громадянин Молдови, виявили прикордонники Білгород-Дністровського загону у взаємодії з представниками фіскальної служби на Одещині. Церковний предмет, що виготовлений з металу, схожого на мідь, завдовжки 13 см, ймовірно, становить культурну та історичну цінність.

Правоохоронці знайшли його під переднім пасажирським сидінням автомобіля «Ніссан» молдовської реєстрації, який прямував в Україну через пункт пропуску «Кучурган». Водій – 44-річний молдованин, оформлений встановленим порядком на в’їзд в Україну, а знахідку вилучили та направили на експертизу з метою прийняття правового рішення.

Крім того, прикордонники Львівського загону виявили у нашого співвітчизника 3 монети 1914 та 1774 років випуску. Українець перевозив монети в підлокітнику автомобіля «Міцубіші», яким він їхав до Польщі через пункт пропуску «Устилуг».

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси