Прикордонники виявили у росіянина та молдованина ікони та старовинні предмети

НАЗАД
28 лютого 2017 11:55

Дві старовинні ікони виявили в пункті пропуску «Горностаївка» прикордонники Чернігівського загону в ході заходів контролю спільно з працівниками митниці.

Дві старовинні ікони виявили в пункті пропуску «Горностаївка» прикордонники Чернігівського загону в ході заходів контролю спільно з працівниками митниці.

Перемістити старовинні предмети в Україну намагався громадянин Росії, який прямував поїздом «С.Петербург–Київ». Церковні предмети 21-річний житель Санкт-Петербурга віз у дорожній сумці, серед особистих речей.  Наразі 2 дерев`яні ікони із зображенням  Божої Матері  та  Ісуса Христа вилучено.

Сума їх оцінки буде визначена після проведення всіх процедур щодо встановлення можливої їх історичної або культурної цінності.

А учора під час здійснення прикордонного контролю в пункті пропуску «Цекинівка» прикордонники Могилів-Подільського загону зупинили для перевірки громадянина Молдови, який залишав Україну.

У ході огляду речей у його рюкзаку прикордонники знайшли предмети, які за зовнішніми ознаками схожі на старовинні. Зокрема у правопорушника виявлено фотоапарат «Москва», механічний наручний годинник «Ланко», медалі, монети СРСР, вироби з металу та сигнальна ракета – всього 17 предметів. За фактом виявлення вказаних речей охоронці кордону повідомили відповідні правоохоронні органи.  

Разом з тим, прикордонники встановили, що громадянин Молдови на 90 діб перевищив термін перебування в Україні, через це на іноземця накладено адміністративне стягнення у вигляді штрафу у розмірі 850 гривень. Затриманого та виявлені предмети передано представникам СБУ. 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси