Прикордонники виявили пістолет, який житель Херсона віз із окупованого Криму

НАЗАД
17 березня 2017 11:40

Сьогодні вночі прикордонники Херсонського загону попередили спробу незаконного ввезення зброї з території окупованого Криму на материкову частину України.

Сьогодні вночі прикордонники Херсонського загону попередили спробу незаконного ввезення зброї з території окупованого Криму на материкову частину України.

До контрольного пункту в’їзду-виїзду «Каланчак» з тимчасово окупованої території на автомобілі «Volkswagen» прибув 59-річний житель Херсона. Прикордонники помітили, що громадянин явно нервує, тому вирішили поглиблено оглянути транспортний засіб. При цьому на авто спрацював спеціальний службовий собака, який натренований на пошук зброї та вибухових речовин.

За результатами огляду, в салоні автомобіля під сидінням водія  прикордонники виявили травматичний пістолет «Маузер 90»  9 мм та 7 набоїв до нього, однак дозвільних документів на нього власник не мав.

Про можливий факт кримінального правопорушення, передбаченого статтею 263 ч. 2  КК України «Носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу», прикордонники повідомили Каланчацький відділ Національної поліції та передали знахідку правоохоронцям.

Крім того, за минулу добу прикордонники Луцького та Львівського загонів виявили в пунктах пропуску «Піща», «Ягодин» та «Рава-Руська» револьвер під набої Флобера та 5 набоїв до нього, а також два ножі з довжиною лез 15,5 та 17,6 см.

В усіх випадках виявлену зброю вилучено та передано співробітникам Національної поліції.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси