(ВІДЕО) Прикордонники виявили контрабанду, яку ховали під племінними кіньми

НАЗАД
16 грудня 2016 15:45

На українсько-польському кордоні прикордонники спільно із працівниками міжрегіональної митниці ДФС попередили спробу прихованого перевезення через кордон рекордної кількості цигарок.

На українсько-польському кордоні прикордонники спільно із працівниками міжрегіональної митниці ДФС попередили спробу прихованого перевезення через кордон рекордної кількості цигарок. Аби перевезти їх, зловмисники вдалися до оригінальних хитрощів.

Напередодні в пункті пропуску через кордон «Краковець», що на Львівщині, на оформлення прибув спеціальний вантажний автомобіль німецької реєстрації, в якому перевозились троє племінних коней із міста Канів до Німеччини. В ході стандартного огляду автомобіля і опитування водія, мешканця Львівщини,  увагу прикордонника привернуло те, що водій мало обізнаний щодо специфіки перевезення такого «вантажу» та, власне, мети їх доставки за кордон. Водій повідомив, що за кермом він їде лише зі Львова, а решта деталей йому не відома. Крім того, в ході візуального огляду вантажівки прикордонники звернули увагу на відмінності внутрішньої та зовнішньої довжини її спеціального причепу, що також було підтверджено спеціальними вимірювальними приладами. Автівку було виведено із загального потоку та повідомлено власників «живого товару», аби останні забезпечили додатковий транспорт для їх безпечного виведення з вантажівки. В ході детального огляду встановили, що всередині виготовлена додаткова стінка, яка забезпечила чималий простір для схову контрабанди. Демонтувавши її, правоохоронці знайшли контрабандні цигарки, які ретельно розклали у тайнику. Таким чином, сподіваючись, що ні українські контрольні служби, ні правоохоронці інших країн не виводитимуть коней з причепу, а тим більше не скануватимуть його спеціальним рентген-обладнанням, контрабандисти намагалися доправити до Німеччини понад 40 тисяч пачок цигарок різних марок українського виробництва.

Наразі триває поглиблений огляд вантажівки і підрахунок контрабанди, цигарки буде вилучено. Крім того, за спробу її перевезення буде стягнуто чималий штраф. Самі коні, які мимохідь стали учасниками контрабандної афери, повернуться додому.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси