Прикордонники викрили канал нелегального переправлення осіб через кордон

НАЗАД
25 травня 2022 17:22

Організатору повідомлено про підозру. Сьогодні на Закарпатті оперативники Чопського прикордонного загону ліквідували канал незаконного переправлення осіб через державний кордон.

У рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 332 КК України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України» прикордонники оперативно-розшукового підрозділу спільно зі слідчими сектору кримінальної поліції Ужгородського РУП ГУНП в Закарпатській області, за процесуального керівництва Ужгородської окружної прокуратури, провели обшук за місцем проживання фігуранта справи.

Встановлено, що 37-річний житель міста Чоп організував незаконне переправлення до Словаччини громадянина України призовного віку. З цією метою затриманий забезпечив доправлення 29-річного чоловіка квадроциклом до берега річки Латориця у районі запланованого перетину кордону. Звідти останній мав дістатися суміжної сторони надувним човном, який уже чекав на нього в обумовленому місці. Такий «трансфер» мав коштувати клієнтові майже 2 тисячі доларів США.

Під час спроби незаконного перетину держрубежу правопорушника затримали прикордонники відділу «Соломоново» Чопського загону.

У ході проведення обшуку за місцем проживання фігуранта справи правоохоронці виявили та вилучили стартовий пістолет, магазин та набої до нього, документи, що посвідчують особу, а також ймовірно підроблені посвідчення водія та посвідчення працівника Укрзалізниці на ім’я третьої особи, квадроцикл, флеш-носій, дерев’яну печатку тощо. Також на місці проведення обшуку було виявлено декілька згортків з подрібненими речовинами білого і зеленого кольору, ймовірно наркотичними та електронні ваги.

Окрім цього, в ході супроводу кримінального провадження співробітники оперативно-розшукового підрозділу зібрали достатню доказову базу, за якою організатору незаконного переправлення осіб через державний кордон повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 332 ККУ.

Наразі триває досудове розслідування та готується клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси