Прикордонники провели профілактичний рейд спільно з пошуково-рятувальною службою та Укртрансбезпекою

НАЗАД
12 грудня 2016 15:19

Цими вихідними прикордонники Одеського загону морської охорони взяли участь у профілактичному рейді з перевірки дотримання маломірними плавзасобами режиму навігації.

Цими вихідними прикордонники Одеського загону морської охорони взяли участь у профілактичному рейді з перевірки дотримання маломірними плавзасобами режиму навігації.

Напередодні, на спільній нараді було погоджено, що катери КП «Морська пошуково-рятувальна служба» вийдуть в море на чергування, але до фахівців рятувальників долучяться прикордонники та представники управління Укртрансбезпеки в Одеській області.

Нагадаємо, що, відповідно до Правил користування маломірними плавзасобами Одеської області, навігація маломірних плавзасобів закрита з 1 грудня. Але аналіз та оцінка ризиків, результати щорічного моніторингу свідчать про те, що поціновувачі активного відпочинку та непоганого заробітку на воді, рідко дотримуються правових норм, частіше вони орієнтуються на погоду.

3 катера пошуково-рятувальної служби із міжвідомчими оглядовими групами на борту патрулювали район Дністровської Банки. Було виявлено та оглянуто 5 плавзасобів, 2 з яких мали порушення. Один з плавзасобів вийшов в море без повідомлення прикордонного підрозділу. Капітан був притягнутий до адміністративної відповідальності за порушення прикордонного режиму. На інший плавзасіб був складений протокол про адмінправопорушення представником Управління Укртрансбезпеки в Одеській області за вихід в море на відстань, що перевищує безпековий поріг даного плавзасобу.

«Головний результат даного рейду, - як зауважив командир оглядової групи капітан-лейтенант Ігор Мінка, - це більше 10 плавзасобів, які, дізнавшись про тотальну перевірку в морі, негайно повернулися до берега, а значить не стали причиною трагедії. Ми продовжимо практику контролю на воді, а наші сухопутні колеги паралельно посилюватимуть перевірку з берега».

Морська охорона Держприкордонслужби України наголошує всім мешканцям прикордонних контрольованих районів, зокрема любителям водних прогулянок, риболовлі та інших пригод, що мала навігація закінчилась. Вихід плавзасобів у прикордонному контрольованому районі дозволяється тільки тим суднам, яким відповідно до свого класу дозволено плавання протягом всього року, з відкритих для цього об’єктів базування з обов’язковим інформуванням прикордонного підрозділу. Всі особи, що перебувають на борту повинні мати при собі документи, що посвідчують особу, плавзасіб має бути оснащений відповідними засобами зв’язку та мати необхідну кількість засобів рятування.

Нагадаємо, що порушення прикордонного режиму тягне за собою адміністративну відповідальність у вигляді штрафу, а в деяких випадках, прикордонники мають право тимчасово закривати об'єкти базування або забороняти вихід у внутрішні води суден і плавзасобів, що вчинили правопорушення.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси