Прикордонники продовжують запобігати правопорушенням у прикордонних контрольованих районах

НАЗАД
14 квiтня 2017 11:43

Масовим правопорушенням у прикордонних контрольованих районах продовжують запобігати прикордонники Південного та Азово-Чорноморського регіонального управління разом із взаємодіючими органами.

Масовим правопорушенням у прикордонних контрольованих районах продовжують запобігати прикордонники Південного та Азово-Чорноморського регіонального управління разом із взаємодіючими органами.

Так, учора вночі прикордонники відділу «Рені» Ізмаїльського загону на березі озера Кагул, що за 2,5 км від лінії кордону, виявили 4500 м сіток. Окрім незаконних знарядь для вилову водних живих ресурсів було виявлено 300 кг риби різних порід. Знаряддя лову та рибу встановленим порядком передано представнику Ізмаїльського територіального відділу рибоохорони. Тривають заходи щодо встановлення причетних осіб.

А за попередньою інформацією оперативних співробітників Держприкордонслужби прикордонники Бердянського загону спільно із представниками Держрибоохорони, Національної поліції, Приазовського національного парку та прокуратури виявили риболовецьке судно, що здійснювало промисловий вилов водних біоресурсів у забороненому на це районі. В ході огляду судна виявлено понад 2,3 тонни риби бичка та сітки. Сума збитку державі на даний момент підраховується.

Про виявлення кримінального правопорушення за ч.1 ст. 249 КК України (Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом) прикордонники направили повідомлення до Національної поліції.

Крім того, прикордонники цього загону відділу «Кирилівка» в ході реалізації інформації офіцерів оперативного підрозділу на березі Утлюцького лиману неподалік н. п. Атманай затримали браконьєра. Він також здійснював вилов водних живих ресурсів забороненими знаряддями лову. Сума завданого збитку державі становить близько 10 тисяч гривень. Особу, рибу та сітки передано представникам Азовдержрибоохорони.

А військовослужбовці відділу прикордонної служби «Хорли» Херсонського загону на узбережжі Каркініцької затоки виявили мешканця н.п. Роздольне Каланчацького району. Він за допомогою 17 ятерів завдовжки 450 метрів здійснив вилов кількох десятків кілограмів креветок та бичків. Водні живі ресурси прикордонники спільно з представниками Держрибоохорони випустили в акваторію Чорного моря, а заборонені знаряддя лову вилучили співробітники Каланчацького відділення Національної поліції.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси