Прикордонники продовжують пропуск громадян для сезоного збору журавлини

НАЗАД
04 жовтня 2016 12:50

Державна прикордонна служба України продовжує реалізацію комплексу заходів з подальшого розвитку співробітництва з Державним прикордонним комітетом Республіки Білорусь, зокрема з питання організації сезонного пропуску громадян України для збору дикоросів

Державна прикордонна служба України  продовжує реалізацію комплексу заходів з подальшого розвитку співробітництва з Державним прикордонним комітетом Республіки Білорусь, зокрема з питання організації сезонного пропуску громадян України для збору дикоросів на території білоруського заповідника «Ольманські болота».

На ділянці відділу прикордонної служби «Березове» Луцького загону організовано в трьох тимчасових місцях сезонний пропуск жителів 12 прикордонних населених пунктів Рокитнівського району Рівненської області на територію Поліського лісгоспу Республіки Білорусь для збору журавлини та грибів з 01 вересня до 15 листопада - з 08.00 до 20.00 години, з обов’язковим поверненням на територію України у день перетину державного кордону.

Нагадаємо, під час збору дикоросів забороняється розпалювати вогнища, здійснювати вирубку чагарників і лісу, встановлювати табори і тимчасові укриття, а також залишати побутове сміття. Громадяни, що не будуть виконувати зазначені вимоги або будуть займаються іншою діяльністю, окрім збору дикоросів, вважатимуться  порушниками і будуть притягуватись до відповідальності відповідно до чинного законодавства як України так і Республіки Білорусь.

Поряд з чіткою організацією пропуску у визначених місцях, відмічається непорозуміння з боку окремих осіб, які намагаються порушити прикордонний режим та державний кордон поза встановлених місць та пунктів пропуску. Так з початку сезонного збору ягід, включаючи і чорницю і вже журавлину, підрозділами Луцького загону було повернуто від державного кордону більше 2210 дорослих та 584 дитини, які могли під час збору чорниці безпосередньо біля кордону незаконно потрапити на територію сусідньої держави. Затримано українськими та білоруськими прикордонниками 84 порушника державного кордону, яких притягнуто до відповідальності. 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси