Прикордонники припинили понад тисячу спроб надання неправомірної вигоди

НАЗАД
18 жовтня 2021 12:49

Минулої доби прикордонники припинили одне із кримінальних правопорушень, що пов’язане з наданням неправомірних коштів

Громадянин Таджикистану намагався підкупити прикордонників та запропонував 5000 російських рублів, аби потрапити в Україну у незаконний спосіб.

Іноземець прямував через пункт пропуску «Бачівськ» рейсовим автобусом «Москва – Вінниця». Під час проходження прикордонного контролю він не зміг підтвердити мету запланованого перебування на території України. Крім цього, іноземець не мав достатнього фінансового забезпечення на період запланованого перебування в Україні, у зв’язку із чим йому було відмовлено у в’їзді в Україну.

В ході складання документів про відмову в перетині державного кордону, аби все ж таки потрапити в Україну, іноземець запропонував правоохоронцю неправомірну вигоду в розмірі 5000 російських рублів, вклавши їх до свого паспортного документа. На таку «пропозицію» громадянин Таджикистану, звісно ж, отримав категоричну відмову.

Наразі прикордонники задокументували факт надання неправомірної вигоди та направили повідомлення до Нацполіції про виявлення ознак кримінального правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст. 369 КК України. Стосовно іноземця прийняли рішення про заборону в’їзду в Україну строком на три роки.

Загалом з початку року прикордонники зафіксували та припинили 1022 спроби підкупу військовослужбовців ДПСУ, про що було проінформовано співробітників поліції.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси