Прикордонники припинили близько десяти спроб незаконного вилову риби та затримали 25 браконьєрів

НАЗАД
22 березня 2017 11:40

Прикордонники продовжують здійснювати активні заходи з моніторингу берегової смуги в межах контрольованих прикордонних районів, у тому числі з метою припинення браконьєрської діяльності.

Прикордонники продовжують здійснювати активні заходи з моніторингу берегової смуги в межах контрольованих прикордонних районів, у тому числі з метою припинення браконьєрської діяльності.

Так, учора  військовослужбовці відділу «Очаків» Херсонського загону на узбережжі Дніпро-Бузького лиману виявили 5 громадян України, жителів Миколаївщини, які здійснювали перевантаження незаконно виловлених водних живих ресурсів з маломірного плавзасобу до автомобіля «Renault». Про виявлення браконьєрів прикордонники повідомили представників Національної поліції, прокуратури та Держрибохорони. Правоохоронці встановили, що правопорушники незаконно виловили майже 200 кілограмів риби, чим завдали збитків державі на 50 тисяч гривень.

Крім того сьогодні вранці прикордонники Херсонського та Бердянського загонів у чотирьох випадках затримали ще 10 громадян України, які також на маломірних плавзасобах та за допомогою заборонених знарядь  лову  здійснювали незаконний вилов водних живих ресурсів.

В районі населеного пункту Чкалове та в районі Бердянської коси  наряд зупинив 4 чоловіків,  які за допомогою забороненого знаряддя лову та на маломірному плавзасобі без бортового номера здійснювали незаконний вилов. Загалом було знайдено близько 200 рибин пеленгасу та бичка.

Ще 2 спроби вилову припинили сьогодні зранку прикордонники відділу «Залізний порт». Прикордонники затримали 6 осіб, які забороненими знаряддями для лову здійснювали незаконний промисел риби. Загальна сума завданого збитку державі склала майже 130  тисяч гривень.

Громадян прикордонники притягнули до адміністративної відповідальності за порушення прикордонного режиму та направили повідомлення про виявлення ознак злочину, передбаченого ч. І ст. 249 ККУ «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом».

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси