Прикордонники посилюють протидію злочинності на Закарпатті. Контрабандисти погрожують розправою

НАЗАД
07 вересня 2016 12:32

Прикордонники посилюють протидію злочинності на кордоні Закарпаття. Контрабандисти погрожують розправою

Державна прикордонна служба України постійно відпрацьовує нові форми протидії протиправній діяльності на державному кордоні. Нещодавно мобільні резерви прикордонного відомства посилили українсько-румунську та українсько-угорську ділянки кордону. Такі активні дії з боку Держприкордонслужби все більше викликають невдоволення у осіб, які займаються злочинною діяльністю. Останні, нерідко, вдаються до погроз, аби залякати охоронців кордону. Чергові погрози фізичної розправи пролунали на адресу співробітників Держприкордонслужби учора.

Прикордонники відділу «Великий Бичків» Мукачівського загону під час моніторингу ділянки кордону виявили порушників кордону, які перепливали  річку Тиса з Румунії в Україну. Невідомі, зрозумівши що їх викрили, відразу вдалися до втечі. Одного з них вдалося затримати відразу та доставити у відділ прикордонної служби Мукачівського загону для складання відповідних документів. У ході подальших пошукових дій в районі населеного пункту Луг Рахівського району було виявлено громадянина України, який, можливо, причетний до протиправної діяльності. На запрошення пройти до відділу, місцевий житель відповів агресією та погрожував життю та здоров’ю прикордонників.

По даному факту направлено повідомлення про виявлення ознак кримінального правопорушення за ст. 345 ККУ «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу», а дану особу передали взаємодіючим підрозділам. Загалом з початку 2016 року підрозділами внутрішньої та власної безпеки зафіксовано понад 20 фактів погроз військовослужбовцям Державної прикордонної служби України, з яких 5 – пошкодження майна та 1 пов'язаний з фізичним насильством.

Звертаємо увагу, що по всім подібним випадкам прикордонне відомство проводитиме перевірки та захищатиме права своїх військовослужбовців, які сумлінно охороняють інтереси нашої держави. Порушники, які вдаються до погроз військовослужбовцям, не залишаться поза увагою співробітників правоохоронних органів і будуть притягуватися до відповідальності згідно з чинним законодавством.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси