Прикордонники лише за добу зафіксували 5 спроб надання неправомірної вигоди

НАЗАД
19 сiчня 2017 11:58

Так, за минулу добу співробітники Держприкордонслужби зафіксували 5 спроб пропонування неправомірної вигоди.

У Державній прикордонній службі України продовжуються заходи щодо протидії та викорінення такого ганебного явища як корупція. Нещодавно  у прикордонному відомстві розпочалася чергова відомча антикорупційна акція «Вільні від корупції». Зазначені заходи, які триватимуть до 31 березня 2017 року, мають на меті закріпити у персоналу відомства нетерпимість до корупційних проявів.

Так, за минулу добу співробітники Держприкордонслужби зафіксували 5 спроб пропонування неправомірної вигоди. У контрольному пункті в’їзду-виїзду прикордонники зупинили громадянина України, який прямував з непідконтрольної території. Під час перевірки документів виявилось, що чоловік, перетинав кордон через закритий пункт пропуску, що знаходиться на тимчасово неконтрольованій території. Щоб «вирішити» питання та уникнути відповідальності, чоловік спробував дати прикордонному наряду неправомірну вигоду в розмірі 2 тисяч гривень за не складання протоколу про адміністративне правопорушення. Зазначений факт прикордонники задокументували та проінформували представників Національної поліції.

Також прикордонники зупинили ще трьох громадян, які намагались перетнути зазначений контрольний пункт в’їзду - виїзду без відповідних документів та намагались дати хабарі.  Громадяни України, намагаючись потрапити на тимчасово  неконтрольовану територію, запропонували 200, 500 та 600 гривень відповідно за безперешкодний пропуск. За даними фактами прикордонники теж проінформували представників Національної поліції.

Ще одного чоловіка прикордонники Мостиського загону зупинили в пункті пропуску «Шегині», що на українсько-польському кордоні. 29-річний громадянин України, житель Вінниччини, після проходження усіх видів контролю намагався перейти з одного напрямку на інший, не вибуваючи з України. Чоловік пояснив, що йому потрібно без виїзду з України оформитись у зворотному напрямку, на що старший зміни прикордонників повідомив йому про вимоги законодавства з цих питань. Незважаючи на це, чоловік вирішив дати хабар -  50 доларів США. Громадянину було роз’яснено відповідальність за дачу неправомірної вигоди службовій особі, факт правопорушення задокументовано та викликано співробітників Нацполіції України.

Зазначимо, що за вчинення кримінального правопорушення за частиною 1 ст. 369 ККУ «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» передбачено покарання штрафом від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Держприкордонслужба звертається до усіх громадян не пропонувати кошти посадовим особами прикордонного відомства, а у разі вимагання від вас хабара - негайно повідомляти на телефон гарячої лінії. Лише спільними зусиллями вдасться подолати таке ганебне явище як корупція.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси