Прикордонники із взаємодіючими органами запобігають правопорушенням у контрольованих прикордонних районах

НАЗАД
25 сiчня 2017 12:49

Учора в ході проведення спільних заходів зі співробітниками ВБЕЗ ГУ НП України в Одеській області, за інформацією оперативних підрозділів Держприкордонслужби, в одному із затонів поблизу м. Вилкове було виявлено та затримано громадянина України, який здій

Учора в ході проведення спільних заходів зі співробітниками ВБЕЗ ГУ НП України в Одеській області, за інформацією оперативних підрозділів Держприкордонслужби, в одному із затонів поблизу м. Вилкове було виявлено та затримано громадянина України, який здійснював незаконний вилов рибних ресурсів. За результатами огляду виявлено 2 сітки завдовжки 100 м та 170 рибин різних порід.

Інспектором Держрибоохорони складено протокол адмінправопорушення та визначено суму нанесеного збитку в розмірі близько 30 тисяч гривень. В подальшому матеріали будуть направлені до Кілійського райсуду з метою прийняття правого рішення та визначення в діях правопорушника ознак злочину, передбаченого ст.249 КК України.

Крім того, учора ввечері прикордонники Донецького загону виявили громадянина України, який на маломірному плавзасобі вийшов поза пунктом базування в гирло річки Кальміус. Під час огляду плавзасобу в ньому було виявлено понад 50 рибин піленгасу та заборонені знаряддя лову - зяброву сітку. Попередня сума заподіяного збитку склала понад 36 тисяч гривень. Стосовно громадянина України складено протокол за ст.202 КУпАП(порушення прикордонного режиму) та направлено повідомлення до Нацполіції  про виявлення ознак кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст.249 ККУ. Рибу вилучено та передано відповідним органам.

Нагадаємо, що минулої доби оператор системи раннього виявлення цілей «AEROS», який здійснював моніторинг акваторії Азовського моря за допомогою тепловізійної камери, зафіксував вихід маломірного плавзасобу в море з закритого пункту базування.

В результаті,  група реагування від Донецького прикордонного загону на береговій відмілині виявила та в подальшому затримала порушника - громадянина України, який здійснював незаконний вилов біоресурсів.

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси