Прикордонники Білгород-Дністровського загону виявили у вантажі деревини радіоізотоп

НАЗАД
07 червня 2017 10:06

В пункті пропуску для морського сполучення «Білгород-Дністровський-МТП» на вантажівку на спрацював комплекс контролю за виявленням радіоактивних та ядерних матеріалів типу «Янтар».

В пункті пропуску для морського сполучення «Білгород-Дністровський-МТП» на вантажівку спрацював комплекс контролю за виявленням радіоактивних та ядерних матеріалів типу «Янтар».

Після отримання тривожного сигналу прикордонники направили вантажний автомобіль, що перевозив пиломатеріали, на додатковий огляд.

Автівкою керував громадянин України. Вантаж прямував з північних регіонів України, ймовірно, із зони відчуження.

В ході додаткового обстеження автомобіля та деревини за допомогою універсального радіометру-спектрометру прикордонники визначили наявність промислового радіоізотопу «Цезій-137», що не характерно для зазначеного виду вантажу.

По даному факту проінформовано Білгород-Дністровський відділ Нацполіції.

Згодом державним інспектором з охорони навколишнього середовища  спільно з представниками Білгород-Дністровського відділу поліції здійснено повторне обстеження вантажного автомобіля з використанням іншого радіометру-спектрометру. Результати радіаційної ідентифікації підтвердили наявність промислового радіоізотопу «Цезій-137».

Правоохоронці продовжують заходи по встановленню усіх обставин, у тому числі по визначенню походження вантажу деревини. По даному факту   вбачаються ознаки кримінальне правопорушення, передбаченого ст. 265 ККУ «Незаконне поводження з радіоактивними матеріалами».

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси