Аналітики Держприкордонслужби взяли участь у підсумковій конференції FRONTEX

НАЗАД
01 грудня 2017 08:37

У Варшаві українські прикордонники взяли участь у підсумковій конференції підрозділів аналізу ризиків країн Східного партнерства. Захід відбувся в штаб-квартирі Європейської агенції прикордонної та берегової охорони (FRONTEX).

Учора у Варшаві українські прикордонники взяли участь у підсумковій конференції підрозділів аналізу ризиків країн Східного партнерства - Україна, Республіка Молдова, Грузія, Республіка Білорусь, Азербайджан, Республіка Вірменія. Захід відбувся в штаб-квартирі Європейської агенції прикордонної та берегової охорони (FRONTEX).

Під час конференції експерти FRONTEX підбили підсумки співпраці між прикордонними відомствами країн-учасників. Зокрема, акцентовано увагу на налагодженні повноцінної роботи в рамках аналізу ризиків на східних кордонах Європейського Союзу у зв’язку прийняттям нових учасників та реформуванням і розширенням можливостей FRONTEX.

Одночасно учасники форуму обговорили останні тенденції у сфері нелегальної міграції та основні напрямки співробітництва в рамках Мережі аналізу ризиків країн Східного партнерства в 2018 році.

За попередніми висновками конференції загроза нелегальної міграції буде актуальною й в наступному році. При цьому не виключається переорієнтація, а також зміна потоків мігрантів  до держав-членів Європейського Союзу.

Нагадаємо, що 14 вересня 2016 року Рада Євросоюзу ухвалила рішення про створення єдиного Європейського агентства прикордонної та берегової охорони FRONTEX, на яке покладено більш широкі повноваження щодо контролю зовнішніх кордонів Європейського Союзу.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси