Прикордонна авіація в Чорному морі виявила сторожовий корабель Берегової охорони ФСБ РФ

НАЗАД
02 вересня 2016 13:56

Російський корабель прикордонна авіація зафіксувала в Каркінітській затоці на відстані до 10 миль від південної частини острова Джарилгач.

Сьогодні в інформагентстві «Укрінформ» відбувся брифінг помічника Голови Державної прикордонної служби України – прес-секретаря Олега Слободяна,  під час якого він зазначив, що «учора під час повітряного моніторингу надводводної обстановки патрульний літак Держприкордонслужби у Чорному морі виявив надводну ціль, яка, як було встановлено пізніше, виявилася сторожовим кораблем Берегової охорони ФСБ РФ «Ізумруд». Російський корабель прикордонна авіація зафіксувала в Каркінітській затоці на відстані до 10 миль від південної частини острова Джарилгач. 

«До даного району відразу вирушила тактична група у складі корабля «Поділля» та катера «Златокрай» Морської охорони Держприкордонслужби, а у повітрі групу прикривав вертоліт Ми-14 ВМС ЗС України», - відмітив Олег Слободян.

Він додав, що наразі російський корабель перебуває в районі, де він і був виявлений, тактична група Морської охорони Держприкордонслужби знаходиться неподалік.

Відмітимо, що Держприкордонслужба активно здійснює моніторинг ситуації в територіальному морі та виключній (морській) економічній зоні України. Для цього залучається авіація прикордонного відомства та корабельні тактичні групи морської охорони, а також сучасні технічні засоби спостереження.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси