Президент України нагородив моряків-прикордонників

НАЗАД
16 листопада 2017 17:12

З нагоди свята Президент Петро Порошенко в Маріуполі вручив високі державні нагороди військовослужбовцям бригади морської піхоти Військово-Морських Сил Збройних Сил України, Сил спеціальних операцій Збройних Сил України та військовослужбовцям Державної

16 листопада в Україні відзначається День морської піхоти.

З нагоди свята  Президент Петро Порошенко  в Маріуполі  вручив високі державні нагороди військовослужбовцям бригади морської піхоти Військово-Морських Сил Збройних Сил України, Сил спеціальних операцій Збройних Сил України та військовослужбовцям Державної прикордонної служби України. 

«Тут, у Маріуполі, пліч-о-пліч з морськими піхотинцями несуть військову службу і моряки-прикордонники, – зауважив Президент, – протягом останніх років ми покращили їхнє технічне оснащення. На постах технічного спостереження встановлені сучасні системи висвітлення надводної обстановки, до підрозділів надійшли нові модернізовані катери. У складі прикордонного загону, між іншим, сформовано і власну морську піхоту – підрозділ морської охорони спеціального призначення. Морська охорона Держприкордонслужби й військово-морські сили України у своїй співпраці - це єдина і потужна сила, яка впевнено тримає під контролем всі підступи з моря».

За особисту мужність, виявлену у захисті суверенітету і територіальної цілісності України та зразкове виконання військового обов’язку двоє прикордонників отримали орден «За мужність» ІІІ ступеня, один – орден Данила Галицького. Медалями «За військову службу Україні», «За бездоганну службу» ІІІ ступеня та «Захиснику Вітчизни» нагороджені дев’ять охоронців кордону.

Ще одинадцять прикордонників нагороджено відзнаками Президента України «За участь в антитерористичній операції», семеро отримали відомчі відзнаки: нагрудні знаки «За мужність в охороні державного кордону» та «Відмінний прикордонник», а також медалі «10 років сумлінної служби» і «20 років сумлінної служби».

 

 

Фото Михайла Палінчака

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси