Представники Держприкордонслужби взяли участь у засіданні Міжвідомчої робочої групи МВС з імплементації Резолюції Ради Безпеки ООН «Жінки, мир, безпека»

НАЗАД
01 червня 2017 09:37

Нещодавно у форматі чергового засідання Міжвідомчої робочої групи МВС з імплементації Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» представники Державної прикордонної служби України взяли участь у зустрічі із спеціалістом з розробки стратегій Шта

Нещодавно у форматі чергового засідання Міжвідомчої робочої групи МВС з імплементації Резолюції Ради Безпеки ООН 1325 «Жінки, мир, безпека» представники Державної прикордонної служби України взяли участь у зустрічі із спеціалістом з розробки стратегій Штаб-квартири структури «ООН Жінки» ДженіферВіттвер (Австралія) та міжнародним консультантом «ООН Жінки» в Україні ЕммікіРусс (Швеція).

Метою зустрічі стало обговорення австралійського досвіду імплементації Резолюції 1325 та кращих практик побудови операційної діяльності сектора безпеки та оборони з урахуванням  ґендерного аспекту.

Головуюча зустрічі, заступник Міністра внутрішніх справ з європейської інтеграції Анастасія Дєєва, наголосила на тому, що створення прозорого, ефективного та справедливого сектору безпеки України неможливе без урахування кращих світових практик імплементації програм «Жінки, Мир, Безпека».

Учасники зустрічі погодилися, що інкорпорація ґендерної перспективи в кадрову політику та управління людськими ресурсами силових відомств є надзвичайно важливою в умовах сьогодення.

Також під час засідання Міжвідомчої робочої групи було повідомлено, що з червня місяця 2017 року розпочнеться проведення оцінки гендерного впливу на Міністерство внутрішніх справ України загалом та на Державну прикордонну службу, Національну поліцію та Національну гвардію України зокрема.

Гендерна оцінка триватиме протягом наступних чотирьох місяців та проводитиметься за сприяння Офісу Віце-прем’єр-міністра України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, Міністерства оборони та Генштабу, за участі міжнародних партнерів із НАТО та «ООН Жінки».

Головною метою проведення оцінки є визначення ефективності наявного законодавства та кадрової політики, що регулюють діяльність зазначених відомств з акцентом на забезпечення принципу рівних прав та можливостей жінок та чоловіків. По завершенню спеціалісти «ООН Жінки» розроблять довгострокову стратегію імплементації гендерного підходу в діяльність МВС.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси