Представники Держприкордонслужби взяли участь у міжвідомчій науково-практичній конференції в Національній академії внутрішніх справ

НАЗАД
21 квiтня 2017 11:19

Учора у Національній академії внутрішніх справ відбулася ХІ Міжвідомча науково-практична конференція «Сучасний стан криміналістичного забезпечення досудового розслідування».

Учора у Національній академії внутрішніх справ відбулася ХІ  Міжвідомча науково-практична конференція «Сучасний стан криміналістичного забезпечення досудового розслідування».

У заході взяли участь керівництво Національної академії внутрішніх справ, професорсько-викладацький склад академії, експерти-криміналісти науково-дослідних установ МВС України, Міністерства юстиції України, співробітники слідчих підрозділів територіальних органів Національної поліції та представники комерційних організацій з надання детективних послуг. У режимі online-трансляції до дискусії долучилися науковці та фахівці регіональних експертних підрозділів МВС України міст: Житомир, Запоріжжя, Хмельницький, Тернопіль,Ужгород, Львів.

Учасники конференції обговорили актуальні наукові та прикладні проблеми у сфері експертно-криміналістичного забезпечення службової діяльності правоохоронних органів України. Зокрема питання реформування вітчизняної правоохоронної системи, проблематику нормативно-правового забезпечення правоохоронних органів у сфері судово-експертної діяльності, сучасні підходи щодо науково-методичного забезпечення та впровадження європейських стандартів у систему підготовки судових експертів. Крім того, учасники заходу мали змогу ознайомитися з можливостями сучасних технічних засобів для проведення експертиз.

У свою чергу представниками Головного експертно-криміналістичного центру презентовано інформацію щодо останніх тенденцій у сфері підроблення паспортних та інших документів, які були виявлені в ході проведених останнім часом експертиз та досліджень.

За підсумками конференції, учасниками наголошено на необхідності впровадження міжвідомчої системи обміну інформацією у сфері експертно-криміналістичної діяльності, в сучасних умовах протидії існуючим та потенційним загрозам національній безпеці України у контексті лібералізації Європейським Союзом візового режиму для України.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси