Представники Держприкордонслужби та Федеральної поліції ФРН обговорили питання співробітництва у сфері перевірки документів

НАЗАД
21 квiтня 2017 13:38

21 квітня 2017 року у рамках співробітництва відбувся офіційний візит представників Федеральної поліції Федеративної Республіки Німеччини до Головного експертно-криміналістичного центру Державної прикордонної служби України.

21 квітня 2017 року у рамках співробітництва відбувся офіційний візит представників Федеральної поліції Федеративної Республіки Німеччини до Головного експертно-криміналістичного центру Державної прикордонної служби України. Від ФП ФРН в заході взяли участь офіцер зв'язку Федеральної поліції ФРН в Україні Штефан Бергер та експерт з візових питань Посольства ФРН в Україні Олександр Лутц.

Під час зустрічі було обговорено питання щодо реалізації спланованих заходів у рамках двостороннього співробітництва.  Зокрема залучення персоналу Головного центру в міжнародних заходах, конференціях та тренінгах  з метою підвищення їх кваліфікації, проведення експертних курсів за напрямом «Захист паспортних та інших документів» та «Проведення поліцейської ідентифікації», а також стажування експертів Головного центру в аеропорту м. Франкфурт-на-Майні ФРН щодо даної тематики.

Також в ході зустрічі представники Федерельної поліції передали співробітникам Держприкордонслужби чотири прилади для експертної перевірки паспортних документів. Надане обладнання, в рамках Стратегії розвитку Державної прикордонної служби України та з метою впровадження європейських норм і стандартів у систему прикордонного контролю, в подальшому буде передано до регіональних підрозділів забезпечення експертної діяльності органів охорони державного кордону, які плануються до розгортання цього року.

Також варто зазначити, що це не перша допомога Головному експертному криміналістичному центру ДПСУ від Федеральної поліції Федеративної Республіки Німеччини. Минулого року були проведені навчальні тренінги для експертів центру, а цього року заплановано ще два заходи з підвищення кваліфікації експертів.

 

 

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси