Правоохоронці припинили міжнародний канал незаконної торгівля людьми

НАЗАД
30 листопада 2017 10:01

Представники оперативно-розшукового підрозділу Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України, спільно з працівниками Національної поліції, співробітниками Управління боротьби із злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, під проц

Представники оперативно-розшукового підрозділу Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України, спільно з працівниками Національної поліції, співробітниками Управління боротьби із злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, під процесуальним керівництвом прокуратури виявили злочинне угруповання.

5 осіб протягом 2016-2017 років вербували та переправляли до Російської Федерації мешканок Дніпровської та Запорізької областей, які опинились в скрутному фінансовому становищі, з метою подальшої їх експлуатації у сфері надання послуг інтимного характеру.

Днями в міжнародному пункті пропуску «Гоптівка»  під час проходження прикордонного контролю на виїзд з території України правоохоронці затримали двох жінок, жительок Дніпровської області, які намагались переправити до РФ наших співвітчизниць для сексуального рабства. Під час затримання правопорушницям було оголошено підозру у вчиненні злочину, передбаченого ст. 149 ККУ «Торгівля людьми або інша незаконна угода щодо людини».

Оперативним шляхом правоохоронці встановили ще 9 громадянок України, які могли стати потенційними жертвами злочинної групи. Усіх жінок підозрювані знаходили за об’явами про пошук роботи через мережу Інтернет, та обіцяли працевлаштування в сфері надання побутових послуг, а саме – офіціантками, посудомийками тощо.

У ході слідчих дій правоохоронці провели обшуки помешкань підозрюваних. У результаті цих дій було встановлено причетність однієї із правопорушниць до незаконного обігу зброї. В її особистому автомобілі було виявлено арсенал зброї, який складався з гранати Ф-1, 6 тротилових шашок, димової шашки, сигнальних ракет та майже 300 патронів до автомату Калашникова. За цим фактом було відкрите кримінальне провадження за статтею 263 ККУ «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами».

Наразі тривають слідчі та оперативні заходи, а також вживаються заходи для встановлення інших потерпілих дівчат та повернення їх з території Російської Федерації.

Відгуки та коментарі

Ваше ім'я
Ваш E-mail
Текст

Популярні розділи та сервіси